Mainos
Mainos

Talvikauden nopeusrajoitukset uudelleen harkintaan

Talvikauden nopeusrajoitukset eri päätiejaksoilla arvioidaan uudelleen. Päätöksen taustalla on äskeinen Konginkankaan onnettomuus.

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt tehdä selvityksen talviajan nopeusrajoituksista. Yhdessä tiehallinnon kanssa tehtävä selvitys on osa toimista, joilla ministeriö pyrkii parantamaan liikenneturvallisuutta.

Päätöksen taustalla on äskeinen Konginkankaan onnettomuus. Samalla selvitetään myös talvikauden nopeusrajoitusta pitkille perävaunuyhdistelmille. Ajatuksena on, että enimmäisnopeus olisi 70 kilometriä tunnissa marras-huhtikuun ajan.

Talvinopeusrajoituksia koskevien selvitysten on ministeriön tiedotteen mukaan määrä valmistua ensi syyskuun alkuun mennessä.

Teiden talvihoitokin selvitetään

Tiehallinto pistetään arvioimaan uudelleen myös teiden talvihoitoon liittyvät ohjeistuksensa ja sen, mitä muutoksia mahdollisesti tarvitaan talvikunnossapidossa sekä keli- ja säätiedotuksessa.

Kesään mennessä liikenne- ja viestintäministeriö tekee tutkimuksen kuorma-auto- ja bussiliikenteen turvallisuudesta ja sen parantamisesta. Siinä selvitetään mm. ajokorttisäännöksiä, ylikuormitusta, ylinopeuksia ja teknisiä määräyksiä.

Lisäksi tarkoituksena on valmistella ohjelma liikennevalvonnan tehostamiseksi, pääpaino siinä on pääteiden automaattivalvonnassa.

Poliittista kädenvääntöä

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen selvitti ministeriön päätöstä tuoreeltaan eduskunnan kyselytunnilla tänään. Hän huomautti, että asiat eivät ole yksinkertaisia ja liittyvät osittain EU:n direktiiveihin.

Luhtanen viittasi eduskunnan varaukselliseen kantaan EU:n komission ehdotukseen kiristää raskaan liikenteen ajo- ja lepoaikasäännöksiä. Luhtasen mukaan ministeriössä pohdittiin, pitäisikö eduskunnan kanta ottaa uudelleen keskusteltavaksi, jotta siinä päästäisiin toisenlaiseen ratkaisuun.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 25.03.2004)

Ruotsissa Konginkankaan tyyppisiä onnettomuuksia yritetään estää teräsvaijereilla varustetuilla turvakaiteilla.

(Kymmenen uutiset 25.03.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot