Mainos
Mainos

Talvinopeudet käyttöön Uudellamaalla

Talvirajoitusten on todettu vähentäneen erityisesti vakaviin seurauksiin johtaneita onnettomuuksia, tiehallinnosta kerrotaan.

Talvinopeusrajoituksia aletaan huomenna asettaa Uudenmaan, Hämeen, Turun ja Kaakkois-Suomen tiepiirien alueilla.Muuttuneet rajoitukset astuvat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Uudellamaalla talvinopeuksiin ei tule muutosta edellisiin talviin nähden. 120 kilometrin tuntinopeuden rajoitukset vaihdetaan sataan ja kesäaikaiset sadan kilometrin tuntinopeusrajoitukset vaihtuvat 80 kilometrin rajoituksiksi.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pyritään vähentämään pimeyden, hirvien, märkien tienpintojen ja talviajan liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä sekä lieventämään onnettomuuksien seuraamuksia. Tiehallinnon mukaan talvirajoitusten on todettu vähentäneen erityisesti vakaviin seurauksiin johtaneita onnettomuuksia.

Talvirajoitukset poistetaan maalis-huhtikuussa erillisen päätöksen mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme