Mainos
Mainos

Talvinopeudet poistuvat osassa Suomea

Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin muistuttaa MTV3:n haastattelussa, että talvirenkaiden käyttö on kelien vaihtelevuuden vuoksi edelleen suositeltavaa.

Osalla Suomen teistä voi alkaa tänään ajaa jälleen kesänopeuksilla. Ensimmäiseksi talvinopeusrajoitukset poistuvat Uudenmaan, Turun ja Vaasan tiepiirien alueilla. Sisä-Suomi jää Tiehallinnon mukaan sen sijaan talvirajoitusten piiriin pääsiäisen yli.

Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Tiehallinto muistuttaa, että yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet voivat heikentää ajo-oloja vielä huomattavasti.

- Tässä kuitenkin luvataan vielä pääsiäisen ajaksi aika vaihtelevia kelejä, että kannattaa todella seurata niitä merkkejä siellä tien varressa. Ei voi vielä tuudittautua siihen, että koko maassa olisi kesärajoitukset, Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin sanoo MTV3:n uutisille.

Tiehallinnosta muistutetaan myös, että talvirenkaiden käyttö on edelleen suositeltavaa.

- Tässä on täysin sallitua lainkin mukaan käyttää talvirenkaita, siis nastarenkaita aina tuonne pääsisäisen jälkeiseen viikkoon asti. Ja kun nuo kelit ovat vaihtelevia, niin kyllä talvirenkaiden käyttö on hyvinkin suositeltavaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme