Mainos
Mainos

Talvinopeuksiin siirrytään tänä syksynä joustavasti

Talvinopeusrajoitukset eivät astu voimaan lokakuun alusta vaan vasta keliolosuhteiden niin vaatiessa. Asiasta päätti Liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä Tiehallinnon kanssa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on sopinut Tiehallinnon kanssa, että talvinopeusrajoitusten aloittamisen ajankohdassa otetaan huomioon maan eri osien erilaiset olosuhteet. Näin ollen talvinopeusrajoitukset eivät astu voimaan heti lokakuun alusta vaan vasta, kun keliolosuhteet sitä vaativat.

Alempia rajoituksia voidaan soveltaa jo lokakuun alusta, jos paikalliset olot sitä edellyttävät.
Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan Tiehallinnon tulee ottaa alueellisesti huomioon sää- ja kelioloista, pimeydestä ja hirvikannasta johtuvat liikenteen riskit, jos nopeusrajoituksia muutetaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö edellyttää, että Tiehallinto seuraa tienkäyttäjien mielipiteitä ja rajoitusten vaikutuksia liikenteeseen. Tulosten perusteella ministeriö uusii tarvittaessa nopeusrajoituksia koskevan yleisohjeen.

Talvinopeusrajoituksista päättäminen kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön antaman yleisohjeen mukaisesti Tiehallinnolle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.09.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot