Mainos
Mainos

Talvirengaspakko alkaa joulukuussa

Talvirengaspakko tulee voimaan viikon kuluttua maanantaina. Pakollinen talvirenkaiden käyttöaika kestää kolme kuukautta eli helmikuun loppuun. Pidempäänkin niitä voi käyttää, jos pitää tarpeellisena. Autoliiton järjestöpäällikkö Matti Sinervä korostaa, että kelillä kuin kelillä varovainen ja ennakoiva ajotapa on tärkeä. Nastarengaskaan ei tee talvikelistä kesää, Sinervä muistuttaa.

Talvirenkaan ei välttämättä tarvitse olla nastarengas, sillä asetus määrää vain että renkaassa on oltava kulutuspintaa vähintään kolme millimetriä ja turvarajan on oltava vähintään viisi milliä. Nykyään noin kymmenesosa Suomessa myydyistä uusista talvirenkaista on nastattomia.
-Uusi nastaton vaihtoehto toimii Suomen talviolosuhteissa pääsääntöisesti erittäin hyvin. Vetisellä jäällä nastaton talvirengas saattaa kuitenkin aiheuttaa ongelmia, arvioi Sinervä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme