Mainos
Mainos

Talvirengaspakkoa viritellään edelleen

Liikenneministeriössä ollaan edelleen puuhaamassa talvirengaspakkoa ulkomaalaisille henkilö- ja pakettiautoille. Liikenneministeri Matti Auran mielestä paljon kielteistä julkisuutta saanut liikenneministeriön taannoinen päätös olla vaatimatta EU-maiden ulkopuolelta tuleviin autoihin talvirengaspakkoa tehtiin osin väärin perustein. Auran mukaan kysymystä harkitaan parhaillaan uudelleen.

Jos selvitys tuo sen tuloksen, että juridisesti on mahdollista vaatia talvirenkaita ulkomaalaisille autoille, on liikenneministeriö Auran mukaan valmis sen myös tekemään.

Tutkimus: Ei talvirengaspakkoa

Liikenneministeriössä oltiin alkusyksystä valmistelemassa asetuksenmuutosta, jolla olisi määrätty EU:n ulkopuolelta tuleville henkilö- ja pakettiautoille talvirengaspako. Varsinkin venäläisautoilijoille on eri tahoilta haluttu tätä pakkoa. Venäläisten kuljettajien riski joutua onnettomuuteen Suomessa on todettu noin kymmenkertaiseksi suomalaisiin verrattuna.

Liikenneministeriö kuitenkin päätti lokakuun lopussa, ettei se laajenna talvirengaspakkoa koskemaan ulkomailta Suomeen tulevia autoja. Ministeriö perusti päätöksensä Oulun yliopistossa tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan tilastollisia perusteita talvirengaspakolle ei ole. Tutkimuksen mukaan onnettomuuksiin vaikuttivat enimmäkseen liian kova vauhti ja kuljettajien kokemattomuus. Renkaiden kunnon katsottiin olevan vain osin syynä venäläiskuljettajien onnettomuuksiin.

Suomen lainsäädäntöä vaikeuttavat tässä tapauksessa varsinkin kansainväliset sopimukset. Ongelmana ovat toisaalta Wienin kansainvälinen maantieliikennesopimus ja toisaalta EU-sopimukset.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme