Mainos
Mainos

Talvisatamia ei lisätä ainakaan tänä vuonna

Talviavustettavien satamien määrää ei lisätä ainakaan vielä tänä vuonna. Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi (kok.) lupaa kuitenkin selvittää, onko tähän tuonnempana mahdollisuuksia esimerkiksi jäänmurtajakapasiteettia tehostamalla.

Virallista talvisataman asemaa perää erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Kalajoen Rahjan satama, jonka avustamisen merenkulkulaitos lopetti noin kuukausi sitten vaikeisiin talviolosuhteisiin vedoten. Aiempina vuosina laivoja on avustettu Rahjaan niin sanotun herrasmiessopimuksen mukaan eli aina, kun murtajilla on ollut siihen mahdollisuus.

Rahjan satama on Pohjois-Suomen tärkein sahatavaran vientisatama. Sillä on asiakkaana yli 130 sahaa. Kalajoen kaupungin ja Rahjan sataman asiakkaiden edustajat vetosivat tiistaina Oulussa vierailleeseen Sasiin sataman toimintaedellytysten varmistamiseksi ympäri vuoden.

Talvisatamastatuksesta päättää merenkulkulaitos. Sasin mukaan ratkaisuihin vaikuttavat ennen kaikkea sataman liikennemäärät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot