Mainos
Mainos

Talvivaara: Huolehdimme ympäristöstä

Talvivaaran kaivosyhtiö vakuuttaa toimivansa vastuullisesti, vaikka yhtiötä on arvosteltu vesistöjen saastuttamisesta. Yhtiön mukaan viime viikkoina ei ole tullut ilmi uusia seikkoja, vaan päästöasiat on uutisoitu ensimmäisen kerran jo viime keväänä.

Kaivoksen lähistön vesistöistä on mitattu kohonneita päästöarvoja. Poliisi selvittelee, onko asiassa syytä epäillä ympäristörikosta.

Yhtiö on julkaissut laajan tiedotteen toimistaan ympäristön tilan parantamiseksi.

Talvivaaran mukaan mangaani- ja sulfaattipäästöt ovat vähentyneet jo viime syksystä lähtien. Sulfaattipäästöjä on vähennetty 50 prosenttia lisäämällä prosessivesien kierrätystä, yhtiö kertoo.

Ensi vuonna Talvivaara lupaa lisätä prosessivesien kierrätystä edelleen, jolloin puhtaan veden käyttötarve vähenee. Lisäksi sulfaattipäästöjen pitäisi pienentyä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot