Mainos
Mainos

Talvivaara-kirja: Pekka Perä lähellä kuolemaa kaivoksessa Australiassa

Tänään ilmestynyt Talvivaara-kirja Kirottu kaivos kertoo hurjan tarinan Pekka Perän joutumisesta kaivosonnettomuuteen Australiassa vuonna 1996.

– Nikkelikaivoksella Australiassa Perän elämä ja ura olivat loppua lyhyeen eräänä lauantaina vuonna 1996, kun hän lähti kaivoksen johtajan kanssa maan alle tutkimaan, miten malmiesiintymän räjäytys oli onnistunut.

Malmiin jäänyt kieleke sortui Perän ja työnjohtajan päälle. Perä ehti kirjan mukaan tönäistä työnjohtajan turvaan, mutta jäi itse putoavien kivien alle.

– Rytinän loputtua Perä totesi olevansa elossa, muttei kunnossa. Oikeassa kädessä hieman ranteen yläpuolella oli avomurtuma. Kämmen sojotti vinoon suorassa kulmassa. Vasemman nilkan asento oli outo. Jalkapohja näkyi. Kypärä oli murskana, otsalla valui veri ja silmillä roikkui jotain. Päänahka. Kypärän panta oli skalpeerannut sen irti.

Pekka Perä leikattiin sairaalassa monta kertaa. Käsi oli murtumakohdasta tunnoton lähes kymmenen vuotta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme