Mainos
Mainos

Talvivaaralle tiukkoja määräyksiä - uhkasakko 100 000 euroa

Kainuun ely-keskus on määrännyt Talvivaaran tehostamaan vedenkäsittelyään. Määräyksiä tehostetaan teettämisuhalla ja uhkasakolla.

Ely-keskuksen määräyksen mukaan Talvivaaran on muun muassa ylläpidettävä vesienkäsittelyä, hankittava lisää vedenpuhdistustekniikkaa ja rakennettava lisää altaita. 

Talvivaaran on jatkuvasti ylläpidettävä kaikkia likaantuneiden vesien käsittelytoimintoja, jotta lupaehtojen mukaisiksi puhdistettuja vesiä voidaan juoksuttaa luvan sallima maksimimäärä ympäristöön ilman keskeytyksiä. Määräystä on noudatettava välittömästi.

Talvivaaran on välittömästi huolehdittava olemassa olevan RO-laitoksen eli käänteisosmoosilaitoksen käyttöasteen maksimoimisesta metallitehtaan suljetun vesikierron mahdollistamiseksi.

Talvivaaran on välittömästi hankittava vedenpuhdistustekniikkaa 31.5.2013 ympäristöluvan mukaisesti. Hankittavan tekniikan pitää olla sellaista, joka mahdollistaa vuoden 2014 alusta voimaan tulleiden tiukempien luparaja-arvojen noudattamisen.

Talvivaaran on myös välittömästi ryhdyttävä allaskapasiteetin lisäämiseen ympäristöluvan mukaisesti.

Jos Talvivaara ei noudata ely-keskuksen määräyksiä, voi se määrätä teettämisuhan täytäntöönpantavaksi. Tällöin ely-keskus suorittaa tarpeelliset toimet itse tai teettää ne muulla viranomaisella tai yksityisellä.

Käänteisosmoosilaitoksen käyttöastetta koskevan määräyksen tehosteeksi asetetaan kiinteä 100 000 euron uhkasakko. Päätöstä on noudatettava muutoksen hausta huolimatta.


Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot