Mainos
Mainos

Talvivaaran edustajia tentattiin: "Kiitokset, että tulitte – siinä ne kiitokset sitten olivatkin"

Sotkamon kunnanvaltuusto tenttasi illalla kokouksessaan Talvivaaran kaivosyhtiön edustajia. Vastaanotto oli tiukka.

– Kiitokset Talvivaaran edustajille, että olette tulleet paikalle. Siinä ne kiitokset sitten olivatkin, kunnanhallituksen puheenjohtaja Aimo Korhonen totesi.

– Olen pettynyt. Olen todella pettynyt kunnanhallituksen puheenjohtajana, sotkamolaisena ja matkailuyrittäjänä.

Vaikka kaivoksen sulkemista ei vaadittu, monen valtuutetun luottamus kaivosyhtiön toimintaan horjuu.

– Kyllä se näiltä osin on mennyt. Sanon, että tarkastakaa ne kaikki altaat ja mahdollisimman nopeasti käytöstä pois ne, mitkä on tehty asiattomasti, ei tämän päivän normilla, kunnanvaltuuston jäsen Kalle Eronen vaati.

– Tämä ei saa yksinkertaisesti enää toistua. Vaadimme, että Talvivaaran toiminta on saatettava siihen tilaan, ettei siitä aiheudu mitään haittaa ympäristölle, ihmisille eikä muille elinkeinoille, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkari luetteli.

Kaivosyhtiön edustajat todistelivat, että tilanne on paranemassa ja myötäilivät valtuutettujen huolta.

– On ihan ymmärrettävää, että ihmiset on erittäin pettyneitä, ihan niin kuin talvivaaralaisetkin ovat pettyneitä tähän tilanteeseen. Ei tämmöistä vuotoa kukaan meistä halua, Talvivaaran kaivososakeyhtiön kaupallinen päällikkö Pentti Vihanto sanoi.

Samaan aikaan kun Sotkamon valtuustosalissa kuunneltiin Talvivaaran edustajia, Helsingin keskustassa osoitettiin mieltä kainuulaisten puolesta.

Talvivaaran jätevesialtaan vuoto on hieman vähentynyt, mutta ei vielä loppunut kokonaan. ELY-keskuksen mukaan vuotovesi jää turvapatoihin eikä enää pääse luontoon.

Kaivosyhtiö haluaisi avata metallitehtaan, mutta ELY-keskus ei tänään antanut siihen lupaa. Viranomaiset vaativat yhtiöltä lisää turvallisuusselvityksiä.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Kymmenen uutiset 13.11.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot