Mainos
Mainos

Talvivaaran jätevesialtaan paikkaus jatkunee viikonlopun

Talvivaaran jätevesialtaan paikkaamista jouduttaneen jatkamaan läpi viikonlopun.

Huomenna paikalle odotetaan Ruotsista isoa kuljetuskopteria. Jo tänään kaivokselle saapui avuksi Suomen armeijan iso helikopteri, venekalustoa ja asiantuntijoita.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) pitää tärkeänä, että puolustushallinto pystyy antamaan virka-apua muille viranomaisille.

– Talvivaaran onnettomuuteen liittyy ympäristökatastrofin riski, jolloin sen eliminointi edellyttää nopeita toimenpiteitä, hän toteaa tiedotteessa.

Kainuun ely-keskus pyysi virka-apua eilen. Kaivosyhtiön mukaan armeijan helikopterista on ollut jo nyt suuri apu.

– Helikopteri on kuljettanut veden neutralointiin käytettävää kalkkia varoaltaille eli turvapadoille. Lisäksi sitä on käytetty betoniittimaton kuljetuksiin, kaivosyhtiön viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen sanoo.

Kaivosyhtiön mukaan vuoto jatkuu altaan eteläiseltä reunalta yhtä voimakkaana kuin eilen. Aamulla vuoto näytti jo tyrehtyneen, mutta aamupäivällä se alkoi uudestaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot