Mainos
Mainos

Talvivaaran kaivoksella tulipalo – rikkivetylaitoksella palaa

Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa palaa rikkivetykehitin, kertoo päivystävä palomestari.

Palomestarin mukaan palo on kehittimen ulkopuolella, ja palo on saatu rajattua.

Kaivostoimintaa Talvivaarassa pyörittävän Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen täsmentää STT:lle, että kyseessä on pienimuotoinen rikkipalo rikkivetylaitoksen ulkopuolella.

Pelastuslaitoksen mukaan tehdasalueen tuulen alapuolinen alue on evakuoitu ja ihmisiä ei ole vaarassa. Tehdasalueella ja sen ulkopuolella mitataan, onko alueelle päässyt vaarallisia kaasuja. Myös Lukkaroisen mukaan palosta ei koidu henkilöstölle välitöntä vaaraa.

– Henkilöstö on evakuoitu vain vaara-alueelta, muilta osin toiminta on normaalia. Tehdaspalokunta ja Kainuun pelastuslaitos on paloa sammuttamassa, ja tilanne on hallinnassa.

Lukkaroinen ei osaa vielä sanoa, millaisia katkoksia palo aiheuttaa tuotannolle. Hänen mukaansa vaikutukset tiedetään muutaman tunnin päästä.

Kaivos käyttää rikkiä raaka-aineena rikkivetyyn, jota käytetään saostuskemikaalina metallien talteenotossa. Päivystävän palomestarin mukaan rikkivety on kaasuna räjähdysherkkä aine ja siksi vaarallinen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Talvivaarantielle kello 10.44.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme