Mainos
Mainos

Talvivaaran kaivokselta pääsi metallipitoisia vesiä luontoon

Talvivaaran kaivokselta pääsi viikonloppuna luontoon metallipitoisia vesiä.

Yhtiön mukaan lauantaiaamuna jälkikäsittelyalueilta lähtevän veden nikkeli- ja sinkkipitoisuuden todettiin ylittävän luparajan noin 20-kertaisesti. Jälkikäsittely-yksiköiltä lähtevän veden virtaus suljettiin iltapäivällä.

Metallipitoisia vesiä pääsi eteläiselle purkureitille. Talvivaara on järjestänyt ylimääräisiä näytteenottoja Ylä-Lumijärveen ja Kivijärveen.

Yhtiön mukaan vesipäästöllä on todennäköisesti yhteys pari viikkoa sitten primääriliuotuskasan alueella tapahtuneeseen putkirikkoon. Tuolloin noin 10 kuutiota prosessiliuosta päätyi kalvottamattomalle alueelle.

Päästöllä ei arvioitu olevan merkittäviä vaikutuksia ympäristöön. Yhtiö on tehnyt häiriötilanneilmoituksen Kainuun ely-keskukselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot