Mainos
Mainos

Talvivaaran kaivoksen jätevesiallas vuotaa

Kainuussa Talvivaaran kaivoksen kipsisakka-altaassa on havaittu vuoto aamulla. Kipsisakka-allas on käytännössä kaivoksen jätevesiallas, joka sisältää muun muassa metalleja ja sulfaatteja.

Yhtiön mukaan vuoto on pysynyt kaivosalueella. Vuotava vesi kerääntyy turva-altaisiin, joiden riittävyyttä varmistetaan.

Altaan patopenkereet ovat ehjät, joten patovalli ei ole murtunut. Kaivosyhtiön mukaan vuodon alkuperää ja laajuutta tutkitaan.

Talvivaara ilmoitti tiedotteella tekevänsä kaiken voitavansa vuodon korjaamiseksi mahdollisimman nopeasti sekä ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Yhtiö on ilmoittanut tilanteesta viranomaisille.

Yhtiö kertoo uutisoivansa jatkosta omassa Paikan päällä -blogissaan. Vielä kello 15 siellä ei ollut uutta tietoa vuodosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot