Mainos
Mainos

Talvivaaran kaivosradan työt alkoivat

Talvivaaran kaivosradan rakentaminen on alkanut Kainuussa. Kyseessä on VR-Radan historian suurin yksittäinen urakka. Sen suuruus on lähes 40 miljoonaa euroa.

- Talvivaaran kaivosradan rakentamisessa on vain yksi urakkasopimus eli teemme työt alusta loppuun. Projektiin sisältyy myös maanrakentaminen. Esimerkiksi Lahti-Kerava-oikoradalla oli yli 20 eri urakkasopimusta. Emme tehneet siellä maanrakennustöitä, VR-Radan rakennuspäällikkö Pasi Kiiski selvittää.

Kaivosradan rakennustyöt alkoivat viime viikolla maansiirtotöillä. Varsinaiset päällysrakennetyöt pääsevät vauhtiin elokuussa.

Talvivaaran kaivosrata erkanee Iisalmen ja Kajaanin väliseltä rataosuudelta Murtomäen liikennepaikalla. Rakennettavan junaradan pituus on 24 kilometriä. Liikenne radalla alkaa syksyllä 2009.

Ratatöitä on tekemässä 80 VR-Radan työntekijää. Maanrakennustöissä on lisäksi useita aliurakoitsijoita.

Sotkamon Talvivaaran kaivos tuottaa pääasiassa nikkeliä. Kaivoshanke etenee aikataulussa, ja tuotanto alkanee loka-joulukuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot