Mainos
Mainos

Talvivaaran lintujen kuolinsyy selviämässä - merkkejä myrkystä

Talvivaaran kaivosalueen bioliuotusaltaasta kuolleena löytyneistä linnuista ei ole löytynyt ulkoisia väkivallan merkkejä.

Sen sijaan lintujen hengitys- ja ruuansulatuskanavissa oli viitteitä siitä, että linnut olisivat hengittäneet ja nielleet jotain elimistölle vaarallista ainetta. Viitteet myrkytyksestä löytyivät Eviran alustavissa tutkimuksissa.

Linnuille tehdään Evirassa vielä tarkempi mikroskooppinen ja kemiallinen tutkimus.

- Ruumiinavauksessa tehdyt löydökset eivät viittaa myöskään mihinkään tartuntatautiin tai tällaiseen kuolinsyyhyn, kertoo erikoistutkija Varpu Hirvelä-Koski elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

Tarkempien tutkimustulosten saamiseen kuluu pari viikkoa. Myös poliisi selvittelee tapausta.

– Mitään viitteitä siitä, että linnut olisi tuotu tieten tahtoen paikalle, ei ole löytynyt, kertoo rikoskomisario Seppo Nordsrtröm.

Ainakin kolmea lintukuolemista ilmoittanutta henkilöä epäillään julkisrauhan rikkomisesta. Heitä on puhutettu alustavasti.

Viikko sitten Talvivaaran luvallisesta liuotusaltaasta löytyi kymmeniä kuolleita lintuja, muun muassa lokkeja ja telkkiä, jotka olivat ilmeisesti pysähtyneet alueella normaalin muuttomatkan yhteydessä. Kyseessä on Suomen oloissa poikkeuksellinen lintujen joukkokuolema.

Kainuun poliisi odottaa edelleen tietoa myös siitä, miksi yksi työntekijä kuoli maaliskuussa Talvivaara Sotkamo Oy:n metallien talteenottolaitoksen lähelle. Mahdollista on, että hän kuoli myrkkykaasuihin. Kuolinsyy selvinnee parin viikon sisällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme