Mainos
Mainos

Talvivaaran Perä: Kaivosalaa uhkaa työvoimapula

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perän mukaan ammattimiesten saaminen nopeasti kasvavalle kaivosalalle alkaa olla hyvin vaikeaa.

– Jos kaksi kolme isoa hanketta Pohjois-Suomessa lähtee käyntiin, niin varmasti työvoimaa joudutaan tuomaan etelästä pohjoiseen, Perä sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Kaivosala on ollut usein otsikoissa ympäristövaikutusten takia. Hiljattain uutisoitiin Sodankylän Sakatin nikkeli- ja kupariesiintymästä, jota sanottiin vuosisadan malmilöydöksi. Kyseinen alue kuuluu Naturaan, mutta Perä ei näe kaivostoiminnan olevan ongelmallista.

– Mitä tunnen Sodankylän tapausta, niin uskon, että siinä pystytään sovittamaan yhteen kaivostoiminnan ja luonnonsuojelun arvot. Esiintymä menee maan alle siellä, ja silloin kun maan alla tehdään kaivostoimintaa, se pystytään tekemään helposti niin, että maanpinta ei siitä häiriinny.

(MTV3)

Katso Talvivaaran toimitusjohtajan Pekka Perän haastattelu: (Huomenta Suomi 28.11.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot