Mainos
Mainos

Talvivaaran työntekijöille pitkät työsopimukset – näinkö ympäristöriskit kuriin?

Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesä on tarjonnut kaikille yhtiön työntekijöille uudet työsopimukset ensi toukokuun loppuun saakka entisillä ehdoilla.

– Erinomainen uutinen ja ollaan todella tyytyväisiä. Sopimukset ovat nyt riittävän pitkät, että toimintaa voidaan rauhassa jatkaa, kommentoi pesän toimintaa tuoreeltaan pääluottamusmies Jukka Vetola.

Normaalisti konkurssipesät tarjoavat vain lyhyitä muutaman kuukauden työsopimuksia, mutta Talvivaaran toimintamalli poikkeaa muista konkurssipesistä olennaisesti.

Pitkillä työsopimuksilla halutaan varmistaa riittävän henkilöstön pysyminen töissä, jotta ympäristöriskit eivät kasva. Erityisesti kaivoksen metallitehdasta on pystyttävä ajamaan normaalisti vesienhallinnan vuoksi.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) vierailee tänään Talvivaaran kaivosalueella. Mukaan tulivat keskeiset vastuuministerit, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme