Mainos
Mainos

Talvivaaran vuodoista sapiskaa viranomaisille

Onnettomuustutkintakeskus arvostelee viranomaisten toimintaa Talvivaaran ympäristöonnettomuuden hoidossa. Sen mukaan selkeää yleisjohtovastuuta ei ottanut mikään taho kipsisakka-altaan vuodossa.

Onnettomuustutkintakeskus näkee puutteita suurten ympäristöonnettomuuksien tunnistamisessa, estämisessä ja niihin varautumisessa.

Onnettomuustutkintakeskus antaa asian korjaamiseksi suosituksia ministeriöille. Sen mukaan esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön tulisi yhteistyössä ympäristö- ja sisäministeriön kanssa kehittää uusia yhteistyömuotoja kaivoshankkeiden valvontaan. Lisäksi lainsäädännöllä tulisi huolehtia siitä, että vakavien vaara- ja onnettomuustilanteiden yleisjohtajuus ja toimivaltasuhteet ovat selvät.

Talvivaaran kipsisakka-altaissa on ollut useita vuotoja. Suurin niistä sattui toissa syksynä. Tuolloin ympäristölle vahingollista metallipitoista vettä ja sakkaa pääsi vuotamaan altaasta noin 1,2 miljoonaa kuutiota. 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot