Mainos
Mainos

Talvivaaran vuodoista sapiskaa viranomaisille

Onnettomuustutkintakeskus arvostelee viranomaisten toimintaa Talvivaaran ympäristöonnettomuuden hoidossa. Sen mukaan selkeää yleisjohtovastuuta ei ottanut mikään taho kipsisakka-altaan vuodossa.

Onnettomuustutkintakeskus näkee puutteita suurten ympäristöonnettomuuksien tunnistamisessa, estämisessä ja niihin varautumisessa.

Onnettomuustutkintakeskus antaa asian korjaamiseksi suosituksia ministeriöille. Sen mukaan esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön tulisi yhteistyössä ympäristö- ja sisäministeriön kanssa kehittää uusia yhteistyömuotoja kaivoshankkeiden valvontaan. Lisäksi lainsäädännöllä tulisi huolehtia siitä, että vakavien vaara- ja onnettomuustilanteiden yleisjohtajuus ja toimivaltasuhteet ovat selvät.

Talvivaaran kipsisakka-altaissa on ollut useita vuotoja. Suurin niistä sattui toissa syksynä. Tuolloin ympäristölle vahingollista metallipitoista vettä ja sakkaa pääsi vuotamaan altaasta noin 1,2 miljoonaa kuutiota. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme