Mainos
Mainos

Talvivaaran vuoto: Sata miestä, 40 kaivinkonetta, apua puolustusvoimilta

Jätevesialtaan vuoto on jatkunut yhä tänään Talvivaarassa. Päivän ja illan aikana yhtiö rakentanut neljättä turvapatoa, joka on määrä saada valmiiksi yöllä.

Turvapadon pitäisi pitää vedet kaivosalueen sisäpuolella.

– Meillä on sata miestä töissä ja yli 40 kaivinkonetta, kertoi Talvivaaran viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen illalla.

Kaikki yhtiön käytettävissä olevat työntekijät ovat olleet työssä. Viestintäpäällikkö Nissinen kertoi, että puolustusvoimilta on pyydetty työvoimaa hiekan säkitykseen.

– Miesmäärä ja aikataulu ovat vielä auki. Pitää ottaa huomioon myös työturvallisuus, hän sanoi.

Tänään vuodontorjuntatöitä on avustanut kaksi helikopteria, joista toinen on vuokrattu Ruotsista. Puolustusvoimien helikopteria ei enää käytetty.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan sisäministeriö ja pelastuslaitos ovat jatkuvassa valmiudessa Talvivaaran vuoksi. Pelastuslaitos on toimittanut paikalle kuusi venettä ja puolustusvoimilta on saatu ponttoonilautta.

Räsäsen mukaan tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja toiminnasta vastaaville annetaan kaikki tarvittava virka-apu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot