Mainos
Mainos

Talvivaaran vuoto tyrehtyi – yhtiöltä tänään lisäselvityksiä

Talvivaaran kaivosyhtiön mukaan jätevesialtaan vuoto on saatu tyrehtymään.

Jätevedet on kyetty pitämään kaivosalueella sen jälkeen kun neljäs turvapato valmistui maanantaina. Kaivosyhtiö vakuuttaa, ettei ulkopuolisille juoksutuksille ole enää tarvetta.

Kaivosyhtiön mukaan pitoisuudet kaivoksen alapuolen vesistössä ovat jo selvästi laskeneet. Suomen ympäristökeskus kertoi eilen, että kaivoksen etelänpuoleisissa vesissä on metalleja niin paljon, että ne ovat haitallisia eliöille.

Tuotantoluvut uusiksi

Talvivaara joutuu arvioimaan uudelleen loppuvuoden tuotantoluvut. Aiemmin yhtiö odotti, että kaivoksen tuotanto kasvaa edellisestä vuosineljänneksestä.

Uusi arvio voidaan kuitenkin tehdä vasta kun yhtiö tietää, milloin kaivoksen metallitehdas voi aloittaa tuotantonsa. Kainuun Ely-keskus on pyytänyt lisäselvityksiä asiasta ja yhtiö aikoo toimittaa ne vielä tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot