Mainos
Mainos

Talvivaatteessa voi piillä vaara – karmiva tapaus vei hengen lokakuussa

Tulipaloissa on kuollut kaikkiaan 63 ihmistä lokakuun loppuun mennessä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK muistuttaa erityisesti, että monet talvivaatteet ovat palonarkoja. Lokakuussa menehtyi yksi henkilö, kun hänen talvitakkinsa syttyi palamaan.

Erityisen palonarkoja ovat synteettiset tekstiilit. Tupakointi tai elävä tuli voivat saada tällaisen tekstiilin nopeasti palamaan.

Lokakuussa tapahtui yksi kuolemantapaus, jossa tupakansytytin sytytti uhrin talvitakin tuleen ja henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin.

Se, onko vaate luonnon- tai tekokuitua, ei kuitenkaan kerro suoraa totuutta paloturvallisuudesta.

– Ainoastaan lasten yöasujen palo-ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset on standardoitu. Kaikki luonnonkuidut eivät ole paloturvallisia, eivätkä kaikki tekokuidut ole palovaarallisia, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino kertoo.

SPEKin mukaan yleisesti voidaan todeta, että mitä tukevampi kangas, sitä hitaammin se syttyy ja palaa. Kevyt ja nukkapintainen tekstiili on aina herkempi syttymään kuin vastaava sileäpintainen tuote.

Mikäli vaatteet syttyvät palamaan, täytyy kasvot suojata, koska tuli nousee ylöspäin. Henkilö on saatava maahan makaamaan. Sammutus tehdään tukahduttamalla, päästä jalkoihin edeten.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot