Mainos
Mainos

Tämä ehto työttömän pitää täyttää – Hallitus pohtii yhä keinoja työttömien aktivoimiseksi

Hallitus jatkaa työllisyystyöryhmän aktiivimallin valmistelua yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Hallitus sanoo huomioivansa järjestöjen esimerkiksi työvoimapalveluihin liittyvät huolet.

Eilen esitellyn aktiivimallin mukaan työttömän pitäisi jatkossa täyttää aktiivisuusehto työttömyysturvansa säilyttämiseksi.

Työllisyystyöryhmän vetäjä, valtiosihteeri Martti Hetemäki on kertonut, että uudistuksessa ei ole kyse säästöistä, vaan työttömien aktivoimisesta työttömyyden aikana.

Jotta aktiivisuusehto täyttyisi, työttömän tulisi tehdä töitä vähintään 18 tuntia kolmen kuukauden tarkastelujaksolla. Tunnit pitäisi kerryttää joko yhden viikon aikana tai pätkissä neljän viikon aikana. Ehdon voi täyttää myös osallistumalla viiden päivän ajan työllisyyttä edistäviin palveluihin.

Hetemäki kertoi eilen, että työttömyysturva voisi laskea vajaat viisi prosenttia, jos aktiivisuusehto ei täyty. Näin kävisi, mikäli osa-aikatyötä ei pysty tai halua tekemään karenssipäivien välttämiseksi.

Esimerkiksi palkansaajajärjestö SAK ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK ovat pitäneet mallia ongelmaisena.

Alkuviikosta kolmikantainen työllisyystyöryhmä luovuttikin hallitukselle erimielisen raportin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme