Mainos
Mainos

Tämä hurjan näköinen otus on lähestymässä Itämerta

Hurjan näköinen japanilainen luurankokatka lähestyy Itämerta. Japanilainen luurankokatka havaittiin ensimmäistä kertaa Itämeren rajavesillä viime kesänä.

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon mukaan suomalaiset ja ruotsalaiset havaitsivat japanilaiseksi kummituskatkaksikin kutsutun luurankokatkan samoihin aikoihin Itämeren rajavesillä.

Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat Mikhail Daneliya ja Hanna Laakkonen julkaisivat havainnon Marine Biodiversity Records -lehdessä.

Japanilainen luurankokatka on alkujaan peräisin Ohotan- ja Japaninmereltä. Suurimmillaan parisenttinen äyriäinen on levittäytynyt ihmisen mukana Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Uuteen Seelantiin.

Japanilaisen luurankokatkan vaikutuksista uusissa ympäristöissä ei tiedetä paljoakaan. Luonnontieteellisen keskusmuseon mukaan Skotlannissa ja Kanadassa on kuitenkin raportoitu simpukkaviljelmien heikentyneestä tuotannosta lajin levittäytymisen yhteydessä. Koiraat ovat aggressiivisia toisiaan ja muita luurankokatkalajeja kohtaan.

Läntisellä Itämerellä esiintyy luontaisesti kolmea muuta luurankokatkalajia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot