Mainos
Mainos

Tämä oli tutkijallekin yllätys Talvivaara-vuodosta

Eilen illalla Suomen ympäristökeskus (SYKE) tiedotti Talvivaaran Lumijoen metallipitoisuuksien nousseen myrkylliselle tasolle.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut SYKEn erikoistutkija Jaakko Mannio kertoi yllättyneensä huuhtoutuneen alumiinin suuresta määrästä.

– Eilen suuri uusi asia, joka oli minullekin osittain uusi, oli että siellä on alumiinia huuhtoutunut niin paljon. Viittaa siihen, että kipsisakka-altaassa on ollut selvästi happamammat olot kuin mitä siellä on tarkoitus olla. Joten tämä ei ole pelkästään raskasmetallikysymys vaan myös alumiinikysymys. Sen takia puhuin eilen siitä, että kalat haukkovat henkeään, Mannio sanoi.

Korkea alumiinipitoisuus voi aiheuttaa paikallisia kalakuolemia jopa Laakajärvessä asti.

(MTV3)

Katso erikoistutkija Jaakko Mannion haastattelu: (Huomenta Suomi 14.11.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot