Mainos
Mainos

Tämä selittää elektroniikan vaisua joulumyyntiä

Elektroniikkaa on mennyt kaupaksi joulumyynnissä odotettua heikommin. Muuten joulukauppa on käynyt Kaupan liiton mukaan odotusten mukaisesti.

Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenojan mukaan elektroniikkakauppa alkaa toden teolla vasta joulun alla. Myös hyvät säät ovat vauhdittaneet urheiluvälinekauppaa elektroniikkakaupan kustannuksella.

– Hyvät talvisäät siirtävät elektroniikan kaupan kuuminta vaihdetta lähemmäs joulua. Mutta se ei missään nimessä kerro, että joulun elektroniikkakauppa epäonnistui, vaan siitä, että kauppa ei ole käynyt ennen joulukuun puoliväliä odotusten mukaisesti.

Liitto on ennustanut joulukaupan kasvavan noin 2,5 prosenttia.

– Hyvin harvoin joulukauppa pienenee. Tällaista ei tapahtunut edes vuoden 2009 taantumassa. Jouluun ja joulukuuhun panostetaan, marraskuussa ja tammikuussa säästetään.

– Kaupan liiton mukaan sisustuskauppa on ollut myönteinen yllätys, kun taas rautakaupoissa on ollut odotettua hiljaisempaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme