Mainos
Mainos

Tämä selittää omakotitalojen hintojen laskun pääkaupunkiseudulla

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen varatoimitusjohtaja Ari Pauna pitää pääkaupunkiseudun omakotitalojen hinnanlaskua odotettuna.

Tilastokeskuksen mukaan omakotitalojen hinnat laskivat Suomessa huhti-kesäkuussa. Keskimäärin hinnat laskivat 1,5 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 8,2 prosenttia ja muualla maassa 0,6 prosenttia.

Paunan mukaan omakotitalojen ostajat ovat tällä hetkellä hyvin varovaisia. Varovaisuus näkyy kauppojen määrissä, myyntiajoissa sekä hinnoissa.

– Lasku oli odotettua, koska pääkaupunkiseudulla omakotitalojen hinnat ovat luontaisesti hyvin korkealla. Tässä epävarmassa taloustilanteessa kuluttajat miettivät erityisesti omakotitalojen kohdalla rahoitustilannetta ja teknistä haastetta, mikä taloihin liittyy.

Varsinaisesta asuntokuplan puhkeamisesta ei voida Paunan mukaan kuitenkaan puhua.

– Omakotitalot ovat oma, erikoinen segmenttinsä, ja siinä näkyy epävarmat ajat ehkä ensimmäisenä.

Pauna sanoo, että varsinkin vanhempia omakotitaloja on tarjolla hyvin pääkaupunkiseudulla. Talojen keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 2 863 euroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot