Mainos
Mainos

Tämä venäläinen tarkistaa suomalaisten tutkintotodistukset

Venäjä on nimennyt yhdyshenkilön suomalaisten Venäjällä hankkimien tutkintotodistusten tarkistajaksi. Yhdyshenkilönä toimii terveys- ja sosiaalikehitysministeriön kansainvälisten asioiden osaston yksikön päällikkö tohtori Evgeny Slastnykh.

Hänen kauttaan Suomen viranomaiset voivat jatkossa tiedustella terveydenhuollon ammattihenkilöiden tutkintotodistusten oikeellisuutta.

Tarve yhdyshenkilöön on noussut Suomessa paljastuneiden valelääkäreiden kautta. Suomalaisviranomaiset ovat kokeneet tutkintotodistusten tarkistamisen Venäjältä hankalaksi, ja nyt on paljastunut useampia väärennettyjä tutkintotodistuksia.

Valvira eli sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto on myöntänyt, että tutkintotodistusten valvonta on epäonnistunut.

Esimerkiksi Esa Laiho on väittänyt valmistuneensa pietarilaisesta yliopistosta, mutta kyseisellä oppilaitoksella ei ole ollut tietoja miehestä.

Venäläisten viranomaisten mukaan kahdenväliselle tietojenvaihdolle on tarvetta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme