Mainos
Mainos

Tämä veroale saa kannatusta - piensijoittaja kiittää

Sijoittajien ikuisuushanke, pienten pörssiosinkojen verottomuus, saa tukea lähes kaikilta suurilta puolueilta.

Kokoomus, perussuomalaiset, keskusta, vihreät ja RKP kannattavat alle tuhannen euron pörssiosinkojen verovapautta.

Vastaan ovat SDP, vasemmistoliitto sekä kristillisdemokraatit Pörssisäätiön tekemässä kyselyssä.

- Toki näitä lupauksia on annettu ennenkin ja jos tämä ei tälläkään kertaa toteudu, niin varmaan osakesäästäjien usko asiaan on mennyttä, sanoo Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Verohelpotuksen tavoitteena olisi kannustaa suomalaisia sijoittamaan rahojaan pankkitileiltä pörssiin.

- Kotitalouksilla on noin 80 miljardia euroa pankkitileillä melkeinpä nollakorolla. Tälläinen porkkana voisi houkutella rahan liikkeelle ja uudistus auttaisi myös yritysten kasvun rahoituksessa, Lounasmeri muistuttaa.

Kokoomus on perinteisesti ajanut kansankapitalismia ja kannustaa ihmisiä pörssisijoittamiseen.

- On tärkeää, että valtio suhtautuu neutraalisti eri omistusmuotoihin. Nyt valtio kannustaa hyvin vahvasti esimerkiksi omistusasumiseen sen sijaan että ihmiset hajauttaisivat varallisuuttaan muihinkin kohteisiin, sanoo kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.).

SDP:n Eero Heinäluoma ei pidä pienten pörssiosinkojen verottomuutta nyt mahdollisena.

- Verotuksessa on kovin vähän liikkumatilaa ja silloin on viisainta alentaa työn verotusta ja eläkeläisten verotusta. Silloin rahat tulevat kulutukseen ja luovat uusia työpaikkoja, Heinäluoma sanoo.

Pörssiosakkeita omistaa noin 800 000 suomalaista, joista valtaosa hyötyisi osinkojen verohelpotuksesta. Uudistuksen hintalappu valtiolle olisi arviolta 60 miljoonaa euroa.

Pienten pörssiosinkojen verottomuus oli jo kirjattu Matti Vanhasen (kesk.) hallitusohjelmaan vuonna 2007, mutta se jäi silloin toteuttamatta, kun taantuma tuli.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme