Mainos
Mainos

Tämän kesän kuumin päivä tulossa ensi viikonloppuna?

Helteet ovat palaamassa alkuviikolla lähes koko Suomeen. Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan on mahdollista, että ensi viikonloppuna saatetaan rikkoa myös kuluvan kesän lämpöennätys.

Rintaniemen mukaan tämänhetkiset ennusteet näyttävät, että lauantaina lämpötila voi kohota jopa 35-36 asteeseen maan kaakkoisosassa. Tämä ylittäisi kirkkaasti Ylitorniolla 10. kesäkuuta mitatut 32,8 astetta, mikä on tämän kesän toistaiseksi helteisin päivä.

Suomen mittaushistorian kaikkien aikojen lämpötilaennätys tehtiin viime kesänä Liperissä Joensuun lähellä, missä elohopea kipusi 37,2 asteeseen.

Vaikka helteisiä päiviä voi olla luvassa myös elokuussa, tilastojen mukaan Suomen lämpimin vuorokausi asettuu heinäkuun 20. päivän tienoille. Rintaniemen mukaan on siis hyvin mahdollista, että tuleva viikonloppu on kesän kuumin - ainakin Itä-Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme