Mainos
Mainos

Tämän takia Levin maailmancupkisa halutaan järjestää marraskuun alussa

Harvinaisen lämmin syksy koitui tänä vuonna Levin alppihiihdon maailmancupkisojen kohtaloksi.

Kun pakkasta ei ollut lähipäiville luvassa, Levin maailmancup jouduttiin peruuttamaan. Alun perin kisa oli tarkoitus järjestää ensi viikonloppuna.

Kisojen peruuntumisesta aiheutuu miljoonaluokan tappiot, mutta Levin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jussi Töyrylän mukaan Levin imago kestää tapahtuneen.

Töyrylä sanoo, että kisat on haluttu Leville marraskuun alkuun markkinointihyödyn takia.

– Maailmancupissa on Söldenin avauskisan jälkeen pidempi tauko, ennen kuin kiertue siirtyy Pohjois-Amerikkaan. Jotta tämä tuote pysyy mielenkiintoisena, niin oli hyvä täyttää tämä välijakso Söldenin ja Pohjois-Amerikan välillä. Saadaan markkinointihyödyt tulevalle kaudelle, Töyrylä kertoo MTV3 Uutisille.

"Kisat pystytään marraskuussa järjestämään"

Vaikka tänä syksynä kisa jouduttiin perumaan, Töyrylä muistuttaa, että aikaisempina vuosina Levillä on marraskuussa laskettu. Kerran aikaisemmin, vuonna 2007, kisa jouduttiin peruuttamaan niin ikään lumipulan takia.

– Tänä vuonna sää oli ennenkuulumattoman lauha. Kerran 50 vuodessa on näin lämmin syksy. Uskomme, että marraskuussa kisat pystytään järjestämään. Toki aikataulua kannattaa miettiä ja FISin kanssa puhua, onko mitään tälle ajankohdalle tehtävissä. Voisiko kisoja siirtää hieman myöhäisempään ajankohtaan, jolloin olisi helpompi taata hyvät lumiolosuhteet.

Siitä, kisataanko Levillä ensi vuonna eri aikaan, on Töyrylän mukaan vielä liian aikaista puhua. Ongelma on siinä, että Pohjois-Amerikassa vauhtilajit lasketaan aika pian Levin kisan jälkeen.

– Varsinkin miesten puolella on laskijoita, jotka osallistuvat sekä tekniikkalajeihin, pujotteluun, mikä meillä on, ja vauhtilajeihin Pohjois-Amerikassa. Nämä kaksi kisaa eivät oikein voi olla päällekkäin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme