Mainos
Mainos

Tammikuu oli leuto ja vähäsateinen

Tammikuu oli leuto ja suuressa osassa maata vähäsateinen.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan viime kuun keskilämpötila oli lähes koko maassa tavanomaista korkeampi. Viime vuoden poikkeuksellisen lauhaan tammikuuhun verrattuna tämän vuoden tammikuu oli selvästi kylmempi.

Maan lounaisosasta Kainuuseen ulottuvalla vyöhykkeellä keskilämpötilat olivat 0-2, muualla 2-4 ja Pohjois-Lapissa jopa viisi astetta keskimääräistä korkeampia.

Kuukauden alin lämpötila oli -36,4 astetta, ja se mitattiin Sallan Naruskassa 15. tammikuuta.

Varsinkin Lapissa satoi vähän

Tammikuun sademäärä oli maan etelä- ja itäosassa 30-40 millimetriä, maan länsi- ja pohjoisosassa Etelä-Lappia myöden 20-30 milliä ja Keski- ja Pohjois-Lapissa 10-20 miliä. Pohjois-Lapissa sademäärät jäivät paikoin alle 10 millimetrin.

Sademäärät jäivät maan läntisimmässä osassa ja Lapissa selvästi alle pitkäaikaisen keskiarvon, Lapissa yleisesti jopa alle puoleen tavanomaisesta. Maan itäosassa päästiin lähelle tavanomaisia arvoja.

Eniten eli 98 millimetriä satoi tammikuussa Ilomantsin Pötsänvaarassa ja vähiten Enontekiön Näkkälässä, jossa sadetta kertyi kuukauden aikana vain 1,4 millimetriä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme