Mainos
Mainos

Tammikuun tieliikenteessä kuoli 26 ihmistä

Henkilövahinkoon johtaneita tieliikenneonnettomuuksia sattui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammikuussa kaikkiaan 404. Onnettomuuksissa kuoli 26 ja loukkaantui 532 ihmistä. Kuolleita oli 5 enemmän kuin viimevuoden tammikuussa, kun taas loukkaantuneita oli 156 vähemmän.

Eniten kuolonuhreja liikenne vaati Pohjois-Karjalassa. Siellä sai surmansa 5 ihmistä, kun vuotta aiemmin kuolemaan johtaneita onnettomuuksia ei tapahtunut siellä lainkaan. Tammikuun tieliikenteessä kuolleista 20 oli liikkeellä henkilöautolla ja 2 pakettiautolla. Lisäksi kuoli 3 jalankulkijaa ja 1 moottorikelkkailija.

Tieliikenteessä kuolleista miehiä oli 16 ja naisia 10. Loukkaantuneiden lukumäärä oli lähes koko maassa pienempi kuin viime vuoden tammikuussa. Ainoastaan Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa loukkaantuneiden määrät olivat viimevuotista suurempia. Kuolleiden ja loukkaantuneiden määriä on verrattu vuoden 1999 tammikuun vastaaviin ennakkotietoihin. Luvut perustuvat poliisin Tilastokeskukselle toimittamiin onnettomuustietoihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot