Mainos
Mainos

Tamperaisravintola korvauksiin syrjinnästä – vaativat etukäteismaksua romaniseurueelta

Tamperelaisravintola vaati sisään pyrkineeltä romanivaltaiselta seurueelta etukäteismaksua, jota ei muilta seurueilta pyydetty.

Ravintola perusteli käytäntöä sillä, että heillä oli ollut romaniväestön kanssa ”aivan liikaa ongelmia”. Ravintola kertoi myös saaneensa ”romanijohtajistolta” vinkin etukäteismaksun pyytämisestä tuntemattomilta romaneilta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu neuvotteli sovinnon tapahtuneesta syrjinnästä. Neuvottelujen tuloksena romaneja ilman hyväksyttävää syytä huonommin kohdellut ravintola pyytää syrjityiltä anteeksi ja maksaa näille korvauksia yhdenvertaisuuslain syrjinnän kiellon loukkauksesta yhteensä 2500 euroa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä muistuttaa, että ravintola ei voi kohdella asiakkaitaan eri tavoin riippuen siitä, mihin etniseen ryhmään he kuuluvat.

– Se, että jonkun etnisen ryhmän kanssa on joskus ollut ongelmia, ei oikeuta kohtelemaan huonommin muita samaan ryhmään kuuluvia henkilöitä, Pimiä toteaa.

Pimiän mukaan tapauksessa oli erityisen ikävää se, että enemmistö syrjinnän kohteeksi joutuneista oli lapsia.

– Syrjintä loukkaa syvästi ihmisarvoa ja voi erityisesti lapselle jättää pysyvän tunteen eriarvoisuudesta, hän kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme