Mainos
Mainos

Tampere kannustaa hoitajia yrittäjiksi

Tampereen kaupunki kannustaa virkasuhteessa olevia Koukkuniemen vanhainkodin hoitajia yrittäjiksi.

Sitran tukemassa pilottiprojektissa yrittäjiksi houkutellaan aluksi kolmisenkymmentä hoitajaa. Ajatuksena on tuottaa toimintamalli, jota myös muut kunnat voisivat hyödyntää palvelutuotannossaan.

Jos yrittäjyys saa kannatusta, myös muita osastoja voitaisiin siirtää hoitajien perustamien yritysten vastuulle. Malliksi tarjotaan yhteiskunnallista yrittäjyyttä: yhteiskunnallinen yritys on tavallinen voittoa tuottava yritys, mutta se ei jaa omistajilleen voittoa, vaan palauttaa rahan toiminnan kehittämiseen.

Henkilöstöä työnantajan suunnitelmat jakavat kahteen leiriin. Ammattiliitto Tehy pitää ideaa hyvänä, mutta sen mielestä kaupungin tulisi sitoutua ostamaan palveluja yritykseltä vähintään viideksi, mieluiten kymmeneksi vuodeksi.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot