Mainos
Mainos

Tampereella kaksi tulipaloa viime yönä - epäillään tuhopoltoiksi

Tampereen keskustassa syttyi viime yönä kaksi tulipaloa, toinen Hämeenpuistossa sijaitsevassa kerrostalossa ja toinen Aleksanterin koulun piharakennuksessa.

Viranomaiset epäilevät molempia tuhopoltoiksi ja mahdollisesti saman tekijän aiheuttamiksi.

Aleksanterin koulun pihassa tuli aiheutti vaurioita pihan puiseen ulkorakennukseen, joka toimii päiväkotina. Aleksanterin koulurakennus kärsi savuhaittoja ja sähköt ovat poikki. Esikoulun lapset on siirretty ulkorakennuksesta läheiseen koulukadun päiväkotiin. Korjaustöiden arvioidaan kestävän kuukausia.

Ulkorakennuksen palo sai alkunsa ulkoa kuistin portaikosta.

- Ilmeisesti portaikolla on ollut jokin syttymislähde, esimerkiksi nuotio. Kun palo lähtee tällä tavalla ulkoapäin, epäilykset tuhopoltosta ovat tietysti vahvat, päivystävä palomestari Risto Salonen toteaa STT:lle.

Myös kerrostalossa tuhopoltto - samaa tekijää epäillään

Tulipalo pelästytti yöllä myös Hämeenpuistossa sijaitsevan kerrostalon asukkaat. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut palossa ja vain yksi asunto kärsi vahinkoja. Pelastuslaitoksen mukaan Hämeenpuiston palossa oli kuitenkin ainekset myös henkilövahinkoihin.

- Onneksi talon asukkaat eivät lähteneet ulos asunnoistaan rappukäytäviin vaan pysyttelivät sisätiloissa, päivystävä palomestari Salonen kertoo MTV3:lle.

Hänen mukaansa palo näyttää saaneen alkunsa pihan jäteastiasta, josta palo levisi autokatokseen ja sieltä ylöspäin kerrostaloon. Palo rikkoi ikkunan myös rappukäytävästä, jolloin savu pääsi leviämään viereiseen rappuun.

Pelastuslaitoksen mukaan on hyvin mahdollista, että palot on sytyttänyt sama tekijä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme