Mainos
Mainos

Tampereella käynnissä raju, norovirukseksi epäilty vatsatautiepidemia – lohisalaatissa käytettyä fileetä tutkitaan

Tampereella tutkitaan viime viikolla alkanutta vatsatautiepidemiaa, jonka taustalla epäillään olevan norovirus, kaupungista kerrotaan.

Norovirus piinaa suomalaisia aika ajoin. Viime vuonna laivalla nähty epidemia oli omaa luokkaansa.

Ruokamyrkytysten epäillään liittyvän Tampereen keskustassa sijaitsevaan ravintolaan, jossa oli tarjolla 8. elokuuta lohisalaattia. Salaatissa käytettyä lohifilettä otettiin tarkistettavaksi, minkä lisäksi elintarvikevalvonta keräsi sairastuneilta ja keittiön henkilökunnalta ulostenäytteitä.

14. elokuuta ravintolaan tehdyssä tarkastuksessa käytiin läpi myös elintarvikkeiden käsittelyä, tilojen ja välineiden kuntoa ja puhtautta sekä henkilökunnan toimintatapoja.

Sairastuneet kuuluvat yhtä lukuun nottamatta kahteen ravintolassa ruokailleeseen työporukkaan. Sairastuneita todettiin lopulta yhteensä 27, ja näiden oireina oli lähinnä oksentelu ja ripuli. Henkilökunnan jäsenistä sairastui kolme.

Lisäksi jotkut sairastuneiden perheenjäsenistä saivat tartunnan.

Tutkija kertoo, miten välttyä noroviruksen tartunnalta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme