Mainos
Mainos

Tampereella räjähdys teollisuuslaitoksessa

Messukylässä tapahtuneen onnettomuuden syynä oli ilmeisesti inhimillinen erehdys.

Yksi Gardner Denverin työntekijä on loukkaantunut ison hydrauliikkaletkun haljettua Tampereen yksikössä. Letku halkesi koekäytön yhteydessä, ja kuumaa hydrauliikkaöljyä levisi tiloihin. Pelastuslaitoksen mukaan tulipaloa ei kuitenkaan ole syttynyt.

Yhtiön markkinointijohtajan Jussi Nurmisen mukaan työntekijä sai jonkin verran öljyroiskeita kasvoihinsa. Ambulanssiin nostettaessa hän oli tajuissaan, mutta lievässä shokissa. Hän sai räjähdyksen yhteydessä voimakkaan paineesta aiheutuneen iskun. Lähistöllä ollut toinen työntekijä selvisi vammoitta.

Nurmisen mukaan alustavasti näyttää siltä, että onnettomuuden syynä oli inhimillinen erehdys. Työntekijät koekäyttivät isoa ruuvikompressoria ennen sen toimittamista asiakkaalle. Nurmisen mukaan venttiili oli ilmeisesti väärässä asennossa, ja paine kasvoi liian suureksi.

-Totta kai tämä tapaus tutkitaan tarkasti. Meillä kaiken kaikkiaan sattuu hyvin vähän tapaturmia, sanoo Nurminen.

Gardner Denverin Tampereen yksikkö sijaitsee Messukylän kaupunginosassa ns. Tampellan teollisuusalueella. Aiemmin tehdas tunnettiin nimellä Tamrotor. Siellä työskentelee noin 200 ihmistä.

Tehdas valmistaa ruuvikompressoreja teollisuuden käyttöön ja laivoihin. Se on osa yhdysvaltalaista konsernia. Pohjoismaissa yhtiön Tampereen tehdas on suurin ruuvikompressorien valmistaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme