Mainos
Mainos

Tampereen delfinaario ei ole sirkus - lupa kunnossa

Tampereen Särkänniemen delfinaario voi jatkaa toimintaansa nykyisellä eläintarhaluvalla.  Viranomaisten mukaan kyseessä ei ole sirkus.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoa pyydettiin kesällä selvittämään, vastaako delfinaarion toiminta eläintarhaa vai pitäisikö toiminta arvioida sirkukseksi. Delfinaarion toiminnassa on sirkusmaisia piirteitä, koska pullonokkadelfiinit esiintyvät säännöllisesti yleisölle.

Aluehallintovirasto katsoo, että delfinaario voi kuitenkin jatkossakin toimia eläintarhana. Pelkästään se, että eläimet esiintyvät yleisölle, ei muuta toimintaa sirkukseksi.

Läänineläinlääkäri Hanna Kukkola pitää hyvänä sitä, että delfinaarion toiminta on järjestetty eläintarhaksi.

- Eläintarhalupa edellyttää delfinaariolta enemmän kuin sirkuslupa edellyttäisi. Eläintarhan tulee osaltaan edistää luonnonvaraisen eläimistön suojelua ja biologisen monimuotoisuuden säilymistä. Tässä tarkoituksessa eläintarhan tulee antaa yleisölle tietoa näytteillä pidettävistä lajeista ja niiden luonnollisista elinolosuhteista, Kukkola perustelee viraston tiedotteessa.

Lisäksi eläintarhan tulee osallistua eläinlajien suojelua edistävään tutkimukseen, eläinlajien suojelutaitoihin liittyvään koulutukseen, lajien suojeluun liittyvään tietojen vaihtoon tai milloin se on tarkoituksenmukaista, eläinlajien vankeudessa kasvattamiseen, kannan uudelleen istuttamiseen tai lajien luontoon palauttamiseen.

Tarkastuksessa viime kesänä aluehallintovirasto ei todennut delfinaarion toiminnassa mitään puutteita. Tämän vuoksi delfinaarion eläintarhalupaa ei arvioida uudelleen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme