Mainos
Mainos

Tampereen energiansäästöohjelma tuottanut tulosta

Tampere säästi viime vuonna kaksi ja puoli miljoonaa euroa energiakuluja karsimalla. Julkisten rakennusten vedenkäyttö on vähentynyt 25 prosenttia, lämmönkulutus yli kymmenen prosenttia.

Tampereen kaupunki on onnistunut säästämään merkittävästi energiaa 11 vuotta jatkuneen säästöohjelman ansiosta. Rahaa säästyi viime vuonna kaksi ja puoli miljoonaa euroa.

Kaupunki on onnistunut karsimaan julkisten rakennusten lämmönkulutusta yli kymmenen prosenttia. Vedenkäyttö on vähentynyt 25 prosenttia, ja laskuun on kääntynyt myös sähkönkäyttö, säästökohteista haastavin.

Energian säästämiseksi kaupunki ottanut käyttöön uusia toimintatapoja ja uutta tekniikkaa. Kiinteistöjen energiakatselmuksissa saatu tieto on auttanut löytämään tehokkaita säästökohteita.

Nyt esimerkiksi kirjastotalo Metson ilmastointi-, lämmitys- ja sähköjärjestelmiä etävalvotaan kaupungin toisella puolen sijaitsevassa keskusvalvomossa. Automaatio karsii ylimääräistä kulutusta ja antaa tarkkaa tietoa kohteista.

Tampereen kaupunki solmi aikanaan ensimmäisten joukossa vapaaehtoisen energiansäästösopimuksen kauppa- ja teollisuusministeriön kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot