Mainos
Mainos

Tampereen poliisin turvapaikkatutkinnassa puutteita

Vähemmistövaltuutetun mielestä turvapaikanhakijoiden oikeudenmukaiseen kohteluun on syytä panostaa valtakunnallisesti.

Vähemmistövaltuutetun selvityksen mukaan Tampereen poliisin turvapaikkatutkinnassa on useita puutteita.

Poliisilaitoksen käytäntö ei esimerkiksi säilöönotoissa ole ollut täysin lainmukaista. Turvapaikanhakijoille ei ole myöskään riittävän hyvin kerrottu heidän oikeuksistaan.

Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen antoi kannanottonsa tänään. Puumalainen huolestui Tampereen poliisin turvapaikkatutkinnasta viime joulukuussa, jolloin hän oli saanut lukuisia poliisia arvostelevia yhteydenottoja. Poliisi kiisti kohdelleensa turvapaikanhakijoita asiattomasti.

Tampereella on tehty jo joitakin muutoksia turvapaikkatutkinnassa. Puumalaisen mukaan toimintaa on syytä parantaa enemmänkin. Turvapaikanhakijoiden oikeudenmukaiseen kohteluun on Puumalaisen mielestä aihetta panostaa myös valtakunnallisesti.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 31.05.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot