Mainos
Mainos

Tampereen tulipalo ohi - jälkisammutustyöt käynnissä

Useita paloautoja on edelleen palopaikalla Tampereen ydinkeskustassa. Paikalla on käynnissä jälkiraivaustyöt, ja tulipalo on saatu sammutettua.

Osoitteessa Hämeenkatu 10 syttyi aamulla tulipalo, jonka seurauksena kerrostaloa evakuoidaan edelleen, kertoo Pirkanmaan päällikköpäivystäjä Jukka Lehtonen. Asunnot on käyty jo kertaalleen läpi, mutta palokunta tutkii asuintiloja uudelleen mahdollisten uhrien löytämiseksi.

Hälytys aluepelastuslaitokseen tuli kello 5.27. Automaattihälytyksen jälkeen kohteesta tuli myös useita puhelinsoittoja.

- Aamutuimaan Hämeenkatu 10:stä tuli tieto, että siellä on tulipalo. Hätäkeskus hälytti paikalle niin sanotun komppanian eli ison lähdön. Paikalla oli muutama kymmenen paloautoa miehistöineen, eli tilanne oli varsin massiivinen.

Palo on vaatinut kolme kuolonuhria ja neljä ihmistä on viety sairaalahoitoon. Sekä kuolleet että loukkaantuneet löydettiin porraskäytävistä. Uhreja ei uskota löytyvän enempää.

- Meillä oli siellä pari liikennelaitoksen linja-autoa. Evakuoituja ihmisiä saatiin siis lämpimiin tiloihin - jos ei rakennuksiin niin ainakin näihin linja-autoihin, päällikköpäivystäjä Lehtonen kertoo.

Tulipalo sai tiettävästi alkunsa kerrostalossa sijaitsevasta ravintolasta.

- Siellä oli ollut räjähdys, josta oli syttynyt tulipalo.

Lehtosen mukaan tulipalon jälkisammutustyöt jatkuvat todennäköisesti vielä pitkään. Tilanne on vaikuttanut myös aamun työmatkaliikenteeseen, sillä Hämeenkatu on suljettu liikenteeltä.

- Isosta liikenteellisestä haitasta oli kysymys, poliisi ohjasi liikennettä sivukaduille, Lehtonen kertoo.

(MTV3)

Tuula Malin raportoi:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot