Mainos
Mainos

Tampereen yliopisto uudistaa koko hallintomallinsa

Tampereen yliopisto panee koko hallintomallinsa remonttiin. Tiedekunnat puretaan, eri oppialat yhdistetään uudelleen ja hallintoa kaiken kaikkiaan kevennetään.

- Rakenneuudistus ei ole itsetarkoitus, vaan tavoitteena on parempi tutkimus ja opetus, sanoo yliopiston rehtori Kaija Holli.

Yliopiston kolmisenkymmentä ainelaitosta järjestetään uusiksi tieteenalayksiköiksi. Samalla puretaan osin päällekkäistä työtä tehneet tiedekunta- ja laitosneuvostot. Professorit vapautuvat hallintovelvoitteista, kun tieteenalayksiköille palkataan hallintoon keskittyvät johtajat.

Opiskelijoille uudistus lupaa helpotusta pääaineen valintaan. Omaa alaa ei ole pakko valita heti yliopistoon pyrittäessä, vaan pääaine valitaan kolmen vuoden kuluessa oman tieteenalayksikön sisällä.

Hallinto ja yksikköjako pannaan uuteen uskoon jo vuodenvaihteesta alkaen. Opintosisällöt uudistetaan siten, että syksyn 2012 uudet opiskelijat aloittavat lukunsa uuden mallin mukaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot