Mainos
Mainos

Tamperelaistutkimus: Yrittäjä toivoo kotiseudulta arvostusta

Yrittäjät toivovat myös työvoiman saatavuuden turvaamista, mikä on pitkälti sidoksissa yliopistoihin ja muidih oppilaitoksiin.

Yrittäjät toivovat kotiseudultaan ennen muuta yrittäjämyönteisyyttä, kertoo Tampereen kaupungin elinkeinokeskuksen teettämä tutkimus. Myönteisyyttä on yrittäjien mielestä esimerkiksi arvostus sekä päätöksenteon nopeus ja joustavuus.

Arvostuksen tarpeisiin vastaaminen on usein varsin helppoa, muistuttaa Tampereen elinkeinojohtaja Eero Ottila. Esimerkiksi kaupunkisuunnitteluun ja sen asiakirjoihin on mahdollista lisätä yrittäjyyden merkityksen arviointi. Nykyisin tällainen arviointi saattaa puuttua kokonaan.

Arvostuksen lisäksi yrittäjät toivoivat myös työvoiman saatavuuden turvaamista, monipuolista tonttitarjontaa sekä alueen liikenteellisen ja logistisen aseman kehittämistä. Myös talousalueen markkina-aseman vahvistaminen on yrittäjille tärkeä tavoite.

Työvoiman saatavuus on Ottilan mukaan paljolti sidoksissa korkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin. Tampereen kaltaisella korkeakoulupaikkakunnalla on hyvät mahdollisuudet tyydyttää yrittäjien työvoimatarpeet.

Tampereen elinkeinokeskus halusi tutkimuksella löytää toimintansa kehittämiskohteita. Tutkimuksessa oli mukana runsaat 260 vastaajaa, joista 230 oli yrityksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme