Mainos
Mainos

Tänä talvena ei liukastella

Vaikka pakkaskausi jatkuu jo kolmatta kuukautta, tänä talvena ei ole liukasteltu aiempien talvien tavoin.

- Kun on kerrankin kunnon talvi ja kunnon pakkaset, maa ei ole liukas. Tyypillinen länsisuomalainen talvi on paljon pahempi, kun lämpötilat keikkuvat plussan ja miinuksen rajamailla, kertoo traumatologi Kari Isotalo Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.

Isotalon mukaan tilanne on sama koko Suomessa. Kadut ovat nyt tasaisesti liukkaita ja ihmiset osaavat kulkea varovaisesti. Sen sijaan viime talville tyypillinen äkillinen liukkaus aiheuttaa enemmän onnettomuuksia.

- Pahin keli on tietysti nollakeli, vesikeli, jonka jälkeen pakastuu ja jään päälle sataa sitten vielä lunta, arvioi traumakirurgi Lauri Handolin Helsingin yliopistollisesta keskussairaalasta.

Pakkastalvesta huolimatta ensiavuissa ympäri maata on riittänyt kiirettä. Nyt onnettomuuksia ja luunmurtumia on syntynyt maanteillä, jotka ovat olleet erityisen liukkaita. Sen seurauksena ulosajot ja yhteentörmäykset ovat olleet hyvinkin tavallisia.

- Liikenneonnettomuuspotilaita on ollut nyt enemmän kuin talvina, jolloin tiet ovat jatkuvasti sulia, kertoo Handolin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme