Mainos
Mainos

Tänään jo 8 astetta – lämmintä ilmaa Välimereltä ja föhntuulia

Tänään on mitattu vuoden tähän asti korkeimpia lämpötiloja. Ajankohtaan nähden erikoisen lämmön taustalla on monta syytä.

Tänään maan länsiosassa on käyty jo 6-8 asteen lukemissa. Esimerkiksi Porissa oli iltapäivään kello kolmeen mennessä mitattu 8,1 astetta. Yli seitsemän asteen on päästy myös ainakin Niinisalossa, Kokemäellä, Pellossa, Kruunupyyssä ja Kokkolassa. Utsjoella asti mitattiin viisi astetta.

Yksi syy helmikuun poikkeuksellisen lauhaan säähän Suomessa on Brittein saarten tienoilla majaillut laaja matalapaine. Viime viikonlopun ja tämän viikon alussa tuon matalapaineen itäpuolelta pääsee meille lämmintä ilmaa aina läntisestä Euroopasta ja Välimereltä asti.

– Tavallisesti tällaisessa tilanteessa meillä on sumuista ja harmaata. Nyt tuuli puhaltaa kuitenkin sen verran voimakkaasti, että ilma ei ehdi jäähtyä tarpeeksi, jotta kosteus tiivistyisi sumuksi. Jäähtymistä estää myös yläpilviharso ja se on pitänyt myös yöt lämpiminä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Maan pohjoisosaa lämmittää ajoittain lisäksi föhntuuli, joka puhaltaa pohjoiseen lämmintä ilmaa Norjan vuoriston yli.

Sää jatkuu tavanomaista lauhempana, mutta viilenee hieman viikon edetessä. Yöpakkaset yleistyvät. Paikkakuntakohtaiset ennusteet löydät MTV:n sääsivustolta.

Katso videolta Pekka Poudan tarkempi selitys lauhalla säälle sekä alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme