Mainos
Mainos

Tänään on vuoden lyhin päivä

Tänään on talvipäivänseisaus. Aurinko nousee Etelä-Suomessa keskipäivällä vain seitsemän astetta horisontin yläpuolelle. Utsjoella aurinko ei näyttäydy lainkaan.

Pohjoisella pallonpuoliskolla on tänään vuoden lyhin päivä. Aurinko on lyhimmän aikaa horisontin yläpuolella pohjoisella pallonpuoliskolla.

Aurinko on Suomesta katsottuna alimmillaan iltapäivällä kello 14.42. Etelä-Suomessa aurinko nousee keskipäivällä seitsemän asteen ja Oulussa kahden asteen korkeudelle. Utsjoella aurinko on keskipäivällä pari astetta horisontin alapuolella.

Jo jouluaattona päivä on Helsingissä minuuttia ja Oulussa kahta minuuttia pidempi kuin tänään. Aivan Suomen pohjoisimmissa osissa auringoton kaamosaika kestää lähes kaksi kuukautta eli yli tammikuun puolivälin. Etelänavan ympärillä vastaavilla leveyspiireillä saadaan puolestaan nauttia nyt keskiyön auringosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme