Mainos
Mainos

Tänään saa epäonnistua

Suomessa vietetään tänään kansallista epäonnistumisen päivää. Päivän aikana suurimmissa yliopistokaupungeissa on epäonnistumisia ja virheitä käsitteleviä tapahtumia, seminaareja ja työpajoja.

Nuoret yrittäjät kannustavat epäonnistumaan

Päivän järjestäjien mielestä Suomi tarvitsee kulttuurin, joka kannustaa epäonnistumaan. Tavoitteena on saada Suomeen myös yrittäjyyttä tukeva ja epäonnistumisen hyväksyvä kulttuurimuutos.

Tapahtuman järjestävät nuorten yrittäjien yhteisöt Aalto Entrepreneurship Society ja Boardman Tulenkantajat. Mukana järjestelyissä on myös muiden yliopistojen yrittäjyysjärjestöjä.

Tukijoista löytyy esimerkiksi Jorma Ollila, Risto Siilasmaa, Peter Vesterbacka ja Esa Saarinen. Urheiluelämän puolelta mukana ovat muun muassa jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sekä jalkapalloilija Aki Riihilahti.

Tarinoita epäonnistumisesta

Osa päivän tukijoista kertoo oman tarinansa epäonnistumisesta tapahtuman internet-sivuilla.

– Me pelkäämme liikaa virheitä oikeastaan kaikessa mitä me tehdään. Nehän ovat juuri se kehityksen paikka, muistuttaa videolla jalkapalloilija Riihilahti.

– Yksi epäonnistuminen on se, että pelkää muiden edessä kasvojen menettämistä. Aluksi tuntui, että en osaa sitä hommaa ollenkaan. Myöhemmin on kuitenkin ilmennyt, että sehän meni ihan hyvin, kertoo puolestaan Madventures-sarjasta tuttu Riku Rantala.

Päivän aikana on luvassa myös yleisötapahtumia, joissa jokainen tavallinen ihminen voi epäonnistua. Päätapahtumapaikka on Otaniemen kampuksella, mutta tapahtumia on luvassa muissakin kaupungeissa.

Katso Aaro Kajasteen juttu (Kymmenen uutiset 13.10.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme