Mainos
Mainos

Tänään saadaan lunta!

Suomeen on luvassa täksi päiväksi paikoin lumisateita. Lauantain ja sunnuntain vastaisena yön aikana paikalliset lumisateet keskittyivät etenkin Länsi-Lappiin ja maan keskivaiheille.

- Yön aikana lumisateet liikkuvat itään päin ja aamulla lunta tulee maan keskivaiheilla monin paikoin, kertoo MTV3:n meteorologi Mette Manninen.

Paikallisempia lumikuuroja voi tulla myös muualla maassa.

- Päivällä sää etelässä on aurinkoinen, mutta jonkin verran jotain lumisateita tai lumikuuroja on liikkeellä. Rannikkoseudulla sateet tulevat vähän vetisempinä.

Päivän ylin lämpötila on etelässä lähellä nollaa, idässä ja maan keskivaiheilla on pikkupakkasta. Pohjois-Lapissa mittari voi kivuta jopa 15 pakkasasteen yli.

Sunnuntaiyön aikana sää muuttuu poutaisemmaksi ja maanantaina sää on enimmäkseen poutaista ja aurinkoista. Lisää lunta on luvassa kuitenkin myös alkavalla viikolla.

- Jossain vaiheessa ensi viikolla Suomeen on tulossa etelästä lumipyryalue, ehkä tuossa tiistain- keskiviikon aikana, Mette arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme